måndag, augusti 01, 2011

MC-semester i Östeuropa

Efter att ha provat Norge, Sverige, alperna (Tyskland, Österrike, Italien) på våra tidigare mc-semestrar valde vi i år att förlägga årets mc-semester i Östeuropa. Planeringsarbetet med denna resa bestod av att träffas och dricka öl och bestämma lite närmare vart vi skulle åka och vilken vecka. Det gick lite sådär, men nu är vi i vart fall iväg. Resan kommer planeras allt eftersom vi kör.

Hittills har det sett ut så här.

Fredag kväll tog vi hojarna till Trelleborg och rullade på nattfärjan till Rostock. Kämpade mig igenom en tung natt med öronproppar och Kaj snarkande i slafen bredvid. Kl 5 ljöd högtalarna och annonserade att det bara var en timma tills vi var i hamn.
Pigg o glad steg man upp till ett härligt regnväder.

Lördagen
Ett regnväder som varade i stort sett hela dagen. Tyskland körde vi igenom så fort vi kunde med depåstopp enbart för frukost, lunch och bränsle. Ca 52 mils körning varav 50 i regn. Dagen avslutas i Tjeckien i byn Frydlant och motellet Daniella. Vi klampar in och får tag i ett rum. Personalen går efter oss med mopp och försöker få sitt ställe i anständigt skick. Rum + parkering för 50 euro. Käk, öl, kaffe för tre pers hela kvällen för 26 eur. Helt ok pris. På kvällen planerades den fortsatta rutten med kartorna utlagda på golvet. En rutt på 28 mil lades upp.

Söndagen
Vaknar till regn. Käkar frukost, packar hojarna och drar iväg. Vägarna är suveräna hela dagen. Rutten går utmed tjeckisk-polska gränsen och vi passerar över till Polen. Mestadels regnvåta vägar men åtminstone uppehåll en del. Avslutar i





1 kommentar:

Unknown sa...

Välkommen tillbaka i livet bloggen!