Igår, hör och häpna, bakade jag bröd. Fick receptet av en kompis härom veckan. Handlade ingredienser på Malmborgs och 7-Eleven så nåt plus lär jag inte ha gått på det. Men för självkänslan kändes det bra att vara lite huslig. Algoritmen följer nedan:
2dl fiberberikade havregryn
5dl vetemjöl
1dl krossade linfrön
1dl russin
1dl grovhackade hasselnötter/mandlar
3tsk bakpulver
1tsk salt
4dl mild yoghurt
½dl flytande honung
½dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200gr
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i yoghurt, honung och sylt.
Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer ca 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen 1h (detta var lite länge. 40min drygt räckte för mig).
Stjälp upp limpan och låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jag improviserade förresten lite också. Plockade bort russin och hade i 1dl rostade solrosfrön istället.
Intressant med bakpulvret och inte jäst...Scones-limpa?
Du imponerar!! Synd du är anställd, annars hade det varit givet inslag på måndagsfrukosten ;-)
Skicka en kommentar